Wie Ben Ik?

Ik ben niet mijn naam, niet mijn lichaam, niet mijn gedachten. Wat dan wel? Ik BEN… een ziel, energie, schaduw, licht en liefde, bewustZIJN. Ik ben alles en tegelijkertijd ook niets. Een spiritueel wezen in het lichaam van een mens dat net als jij hier op aarde is om bewustZIJN te ervaren. Zoiets ongeveer… Hier geloof ik in, en ik zal je hier iets meer over mijn levensreis hier op aarde vertellen.

"Het is mijn missie om vrouwen te verbinden met zichzelf en vrouwen te verbinden met elkaar, zodat ook jij in je kracht durft te staan."

Cindy is mijn naam en mijn leeftijd is 39 jaar, een bewuste en soms onbewuste, vrolijke en soms niet zo vrolijke;-) vrouw die vanuit haar hart beweegt, leeft en geeft. Moeder van twee lieve dochters. Samen wonen wij met onze dierenvriendjes in een klein dorpje op de prachtige Veluwe. Na een lange, zware tijd kan ik nu oprecht zeggen dat ik het leven echt leef en geniet van het leven. De processen die het leven hier op aarde met zich mee brengt, ga ik aan en ik kan mijzelf liefdevol omarmen.

Schatkist aan levenservaring

Dit is echter niet altijd zo geweest… Angst, onzekerheden en de stem van mijn ego hebben jaren lang mijn leven beheerst. Het is nog wel eens aanwezig, maar ik laat me er niet meer door leiden. Mijn levenservaringen, zoals alleenstaande moeder worden op 19-jarige leeftijd, later in een destructief huwelijk terecht komen, een heftige scheiding, depressieve gevoelens, diverse verhuizingen, twee keer een burn-out, straatvrees, en mijn hoog sensitiviteit zijn onder andere mijn schatkist aan levenservaring geworden.

De weg naar bewustZIJN

Deze lange weg heeft mij dicht bij mijn zelf gebracht en weer zelfvertrouwen gegeven. Mijn proces en het verwerken ervan heeft mij wijsheid en inzicht gegeven waarom ik als hoog sensitief persoon in een destructieve relatie terecht was gekomen.

Mijn wonden begonnen te helen door acceptatie, meditatie, het ontwikkelen van zelfliefde, leren nee zeggen tegen anderen en ja zeggen tegen mijzelf. Mijzelf volledig omarmen in plaats van mijzelf af te wijzen. Het loslaten van negatieve gedachtes en overtuigende beperkingen gaf mij letterlijk ademruimte. Door te beseffen dat ik niet mijn gedachten ben ontstond bewustwording. Een mooi transformatieproces!

Durven loslaten

Door het durven loslaten ging er weer energie stromen. Energie die er lang niet was, omdat ik gedurende langere tijd van alles deed. Maar niets daarvan deed ik met passie vanuit mijn hart. Zo kwam ik erachter hoe ontzettend belangrijk het is dat je vanuit je eigen potentieel gaat leven. Je komt dan in een positieve flow/energie terecht, waardoor je niet meer aan het overleven – hoofd – bent, maar echt gaat leven, vanuit je hart. Van hoofd naar hart.

Trots en zonder schaamte

Ik kan nu met trots en zonder schaamte zeggen: dit is mijn verhaal en ‘ik ben’ mijzelf. Een vrouw die met trots haar kernwaarden durft te benoemen: hoog sensitief, helder voelend, compassie, levenswijs, enthousiast, sociaal, humor, eigenheid, zorgzaam en spiritueel.

Ondanks de kracht die ik heb gevonden in mijzelf, hoor ik nog steeds wel eens dat stemmetje. De stem van angst (o.a. straatvrees), twijfel en niet goed genoeg zijn… Alleen kies ik ervoor om het niet meer mijn leven te laten beheersen. Ik weet nu hoe ik ermee om kan gaan en dat geeft rust.

Dit gun ik jou ook

Ik gun het elke vrouw dat ze met trots en zonder schaamte kan zeggen: dit is mijn verhaal, ‘ik ben’ mijzelf en ik ben trots op mijzelf. Ik gun het elke vrouw dat ze haar eigen unieke verhaal liefdevol kan omarmen en haar kernwaarden met trots durft te benoemen.

Mijn missie: Worden wie je echt bent

Dit is waar ik voor sta. Het is dan ook mijn missie om vrouwen te begeleiden met mijn Mindful Walk Veluwe programma en mijn Access Bars® behandelingen. Zodat ook jouw lichaam en geest spanning en oude patronen kunnen loslaten.

Dit doe ik met behulp van de natuur, mindful & selfcare zodat je meer bewust in het hier en nu kunt ZIJN.

“Every woman who heals herself, helps heal all woman who came before her, and all those who came after her.”

Vrouwen verbinden met de natuur, en de verbinding met zichzelf weer laten voelen, is voor mij het het mooiste wat er is. Net als vrouwen met elkaar verbinden tijdens mijn magische workshops (Inspiratieboards & Talking Stick): omdat delen helen is.

Zodat iedere vrouw kan zijn wie ze echt is, bewust van haar eigen oerkracht is en in haar licht durf te gaan staan.

“Het is mijn pure verlangen om mens, dier en natuur samen te laten komen zodat er mooie heling en verbinding kan ontstaan en dit weer liefdevol terug te mogen geven aan de aarde.”

Mijn visie

Hoe geven we liefdevolle energie weer terug aan de aarde? Door te voelen dat je schaduw, licht en liefde bent, dankbaar zijn voor wat er wél is en dit uit dragen naar buiten. Dit draag je uit naar buiten door goed voor jezelf te zijn, de mensen om je heen, de dieren en de natuur. Zo loop je volgens mijn visie met liefdevolle voeten op onze aarde en geven we liefdevolle energie terug aan onze aarde. Alles is energie en alles is uiteindelijk een.

“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien zodat het zich als een olie vlek kan uitspreiden. Do small things with great love.”

Contact?

Ben je nieuwsgierig naar mijn Mindful Walk Veluwe traject, leuke DIY workshops en Access Bars® behandeling? Neem gerust contact met mij op. Ik ben er ook voor jou!

Cindy van Essen

Speciale
Aanbieding

We leven in een bijzondere tijd die waarschijnlijk de geschiedenisboeken in zal gaan. De gevolgen van het virus en de maatregelen raken ons allemaal, ook emotioneel. Ik ben er voor jou, juist in deze onzekere tijd is het belangrijk om de rust in jezelf terug te vinden. Nu ook voor mannen.

Cindy's Mindful Walk
Veluwe

Ben jij toe aan meer rust, ontspanning, levensenergie en wil je meer kunnen genieten? Wil jij jouw innerlijke stem weer horen, zodat jij de keuzes kunt maken vanuit jouw hart die echt bij jou passen? Dan nodig ik je uit voor Cindy’s Mindful Walk Veluwe. Walk Talk Fun & Joy!

Rustgevende Access Bars®
Behandeling

Ben jij jezelf voorbij gelopen? Maakt jouw hoofd overuren en ervaar jij onrust in jouw hoofd? Een Access Bars-behandeling voelt als thuiskomen. Je bent meer aangesloten op de bron in jezelf. Daardoor kan alles makkelijker gaan in jouw leven. Ben jij toe aan meer rust en ontspanning?

Magische Inspiratieboards
DIY Workshop

Wil jij in de inspiratieveranda je eigen magische inspiratieboard maken? Een echte visualisatie van jouw dromen maken? Alleen, met vriendinnen of met gelijkgestemde vrouwen lekker creatief bezig zijn? Meld je dan nu aan voor deze inspirerende DIY workshop Magische Inspiratieboards!

Krachtige Talking Stick
DIY Workshop

Hoe fijn zou het zijn om samen met elkaar echt in gesprek te gaan? Een talking stick is een bijzondere en respectvolle manier van in gesprek gaan. Deze stick is jouw persoonlijke krachtstok en kan jou op vele manieren helpen. Zelf je eigen talking stick maken tijdens deze bekrachtigende DIY workshop?

Contact Opnemen met
Cindy van Essen

Heb je nog vragen? Wil je liever eerst even bellen of mailen? Dat kan natuurlijk altijd! Neem gerust nog even contact met mij op!

Liefs, Cindy van Essen

06 – 40 99 58 20
hallo@cindyvanessen.nl